Exercitii fizice perfecte pentru a le face acasă

Exercițiile fizice sunt activități care implică mișcarea corpului pentru a menține sau îmbunătăți starea de sănătate și condiția fizică. Acestea sunt esențiale pentru un stil de viață sănătos și au numeroase beneficii

Share

A venit în sfârșit și vremea mai rece. Ceea ce înseamnă că unii dintre noi devenim ceva mai sedentari. Sezonul rece este cel în care ne place să stăm la căldură și să mâncăm ceva bun. Dar este și sezonul în care am uitat de lupta cu kilogramele.

Hainele sunt destul de groase. Nu se vede dacă am mai pus ceva cărniță pe noi, cum se spune. De fapt, dacă ai în vedere starea ta de bine, nu renunți niciun moment la un stil de viață sănătos, cu o alimentație echilibrată, hidratare și ceva mai multă mișcare. Aici voiam să ajungem. Pentru că, în general, iarna suntem mai leneși din acest punct de vedere. Și motivăm că este prea frig pentru a ieși la alergat sau mers la sală. Nicio problemă, pentru că există și soluții. Și anume să faci mai multă mișcare chiar la tine acasă!

Nu renunța la mișcare

De fapt, toate cele de mai sus sunt niște simple scuze. Chiar și acasă poți fi la fel de activ. Lucru care îți aduce o stare de sănătate mai bună. De fapt, exercițiile de gimnastică efectuate acasă au mai multe avantaje. Printre acestea se numără și faptul că sunt o modalitate excelentă de a-ți îmbunătăți flexibilitatea, forța și tonusul muscular. Poate că trupul tău nu arată precum cel al multora dintre cei care merg la sală. Un program de exerciții bine structurat, realizat în confortul casei tale, îți poate aduce numeroase beneficii pentru sănătatea fizică și mentală. Dar, să vedem cum putem să te ajutăm în acest sens.

Nu uita de încălzire

Chiar dacă ai decis să faci sport acasă, asta nu înseamnă că trebuie să sări peste anumite etape. În primul rând, și acum nu trebuie să uiți de exercițiile pentru încălzire. În acest fel, nu doar că îți pregătești corpul pentru o sesiune ceva mai intensă de exerciții care vor urma, dar și eviți riscul să te confrunți cu anumite leziuni. Nu este nevoie de nimic complicat, niște exerciții de întindere, mișcări de rotație sau sărituri ar trebui să fie de ajuns.

Exerciții musculare

Dacă să îți mărești forța musculară este scopul tău, atunci cel mai probabil deja știi cum să procedezi. Va fi nevoie de flotări, genoflexiuni, clasicele fandări și abdomene. Adaptează durata și intensitatea acestora în funcție de condiția ta fizică, și totul va fi mult mai simplu. Dacă ești la început, nu îți impune să faci X abdomene într-o ședință, deoarece corpul tău ar putea să nu fie pregătit pentru așa ceva. Mai bine începe cu un număr mai mic, și apoi, pe măsură ce timpul crește și ești mai stăpân pe situație, poți crește.

Yoga sau pilates

De regulă, reprezentantele sexului frumos nu sunt prea atrase de exercițiile fizice de genul celor de mai sus. Ele preferă acele exerciții care să le facă mai flexibile și să le ajute să aibă o siluetă armonioasă. În cazul lor, pilates sau chiar yoga sunt de preferat, deoarece în cadrul lor trebuie efectuate mai multe exerciții sau poziții prin care își lucrează întregul corp. Dacă le vei face în mod regulat, vei remarca în mod plăcut nu doar că ești mai flexibilă și ceva mai subțire, dar și echilibrul tău este mult îmbunătățiti.

Cardio în sufragerie

Cam așa s-ar putea numi ceea ce îți propunem în rândurile de mai jos și care știm că va fi exact ceea ce îți dorești. Chiar dacă până acum mergeai la sală pentru exerciții cardio, poți foarte bine să le duci la bun sfârșit și acasă. Și, în plus, nici nu mai este nevoie să te îmbraci în echipamentul de gimnastică. Pentru exercițiile cardio poți opta să sări coarda în curte sau în spatele blocului, poți alerga pe loc, să dansezi sau ce mai consideri tu că te-ar ajuta în acest sens. Chiar simplu, nu?

Apelează la internet

Din fericire, trăim în Era Tehnologiei, după cum se spune, ceea ce face cam toate lucrurile să fie mai ușoară. Pe internet găsești o mulțime de planuri de antrenament pe care le poți urma lejer și acasă. Fii atent/ă și optează pentru acele exerciții simple pentru început, apoi mărește treptat dificultatea, dar și durata de lucru. Și, mai ales, nu renunța, pentru că organismul tău chiar are nevoie de acele exerciții fizice pentru a funcționa așa cum trebuie.

Stepper, bandă sau bicicletă medicinală

Dacă tot ceea ce ți-am prezentat mai scurt nu este pe placul tău, atunci avem și alte sugestii. Caută pe internet sau în magazinele de specialitate o bandă de alergat/mers în pas alert, stepper sau o bicicletă eliptică. Este mult mai simplu să faci mișcare așa. De exemplu, dai drumul la televizor la emisiunea ta preferată sau îți pui un film, și în timp ce urmărești acțiunea de pe ecran, faci și ceva mai multă mișcare. Nu e obligatoriu să stai tot filmul pe aparatul de făcut mișcare, chiar și 15 – 20 de minute sunt de ajuns la început. Vei observa că aproape nu simți când trece timpul, iar faptul că acest gen de aparate îți arată și câte calorii ai consumat, poate fi ceva mai motivant pentru tine.

Mergi mai mult pe jos, urcă scările

Profită de orice prilej pentru a face mai multă mișcare. Mergi mai mult pe jos, urcă treptele și uită de ascensor, fă puțină înviorare dimineața… sigur găsești tu soluții în acest sens.
Așadar, exercițiile de gimnastică de acasă nu sunt ceva care să te sperie, și sigur te poți achita de această sarcină. Cu o abordare corectă, poți să îți alcătuiești o rutină de exerciții eficientă chiar în confortul căminului tău..

Autorii nakedpr
Autorii nakedprhttps://www.nakedpr.ro
Autorii NakedPR.ro: Voci Unice în Jurnalism și Povești Captivante

Citeste mai multe

Stiri locale