Când ai nevoie de lifting facial?

Share

Liftingul facial este o procedură chirurgicală estetică destinată să îmbunătățească aspectul feței și gâtului. Și, de asemenea, să elimine semnele îmbătrânirii. De-a lungul timpului, pielea își pierde elasticitatea. Iar mușchii feței pot slăbi, ceea ce duce la apariția ridurilor, liniilor fine și lăsarea pielii. Liftingul facial poate restabili conturul feței și poate oferi un aspect mai tânăr și revigorat.

Semne că ar putea fi necesar un lifting facial

 • Pielea lăsată și ridurile adânci: Unul dintre primele semne ale îmbătrânirii este pierderea fermității pielii, care poate duce la formarea ridurilor adânci și a pielii lăsate. Dacă aceste semne sunt foarte vizibile și nu pot fi corectate prin metode mai puțin invazive, liftingul facial ar putea fi o soluție. Vezi și soluții pe  https://inapetrescu.ro/.
 • Liniile fine și ridurile: Pe măsură ce îmbătrânim, liniile fine și ridurile devin tot mai evidente. În timp ce tratamentele cosmetice, cum ar fi injecțiile cu botox sau fillerele, pot ameliora aceste probleme temporar, liftingul facial oferă o soluție pe termen lung.
 • Pierderea volumului feței: Odată cu trecerea anilor, fețele noastre pierd din volumul natural, ceea ce poate duce la un aspect obosit și îmbătrânit. Liftingul facial poate restabili acest volum, oferind un aspect mai tânăr și proaspăt.
 • Conturul mandibulei slab definit: Pierderea fermității pielii în zona mandibulei poate duce la un contur slab definit, ceea ce adaugă ani aspectului general al feței. Liftingul facial poate îmbunătăți acest aspect, oferind o linie a mandibulei mai clară și mai definită.
 • Pielea lăsată pe gât: Gâtul este o altă zonă care trădează vârsta. Pielea lăsată și ridurile din această zonă pot fi corectate printr-un lifting facial, care de multe ori include și liftingul gâtului.

Când să te gândești la un lifting facial?

Liftingul facial nu este doar pentru persoanele în vârstă. Deși este mai frecvent întâlnit la persoanele de peste 50 de ani, procedura poate fi benefică și pentru cei mai tineri care prezintă semne timpurii de îmbătrânire.

 • Nemulțumirea față de aspectul tău: Dacă ești nemulțumit de aspectul tău și simți că semnele îmbătrânirii îți afectează încrederea în sine, liftingul facial ar putea fi o opțiune. Este important să ai așteptări realiste și să înțelegi că această procedură poate îmbunătăți aspectul, dar nu te va transforma complet.
 • Lipsa răspunsului la alte tratamente: Dacă ai încercat alte tratamente cosmetice și nu ai obținut rezultatele dorite, liftingul facial ar putea fi următorul pas. Procedurile minim invazive, cum ar fi microdermabraziunea, peelingurile chimice și tratamentele cu laser, pot fi eficiente, dar nu oferă întotdeauna rezultate durabile.
 • Sănătatea generală: Este esențial să fii într-o stare bună de sănătate înainte de a te supune unui lifting facial. Fumatul, afecțiunile cronice și anumite medicamente pot afecta capacitatea ta de a te vindeca și de a obține rezultatele dorite. Discută cu medicul tău despre starea ta de sănătate înainte de a lua decizia de a face această intervenție.

Ce presupune procedura de lifting facial?

Liftingul facial implică mai multe etape, de la pregătirea preoperatorie până la recuperarea postoperatorie. Procedura poate varia în funcție de nevoile individuale ale fiecărui pacient, dar în general include:

 • Consultarea inițială:

  În această etapă, vei discuta cu chirurgul plastician despre obiectivele tale și vei stabili dacă liftingul facial este potrivit pentru tine. Medicul îți va examina fața și gâtul, va analiza istoricul tău medical și va discuta despre așteptările tale.

 • Pregătirea pentru intervenție:

  Înainte de intervenție, vei primi instrucțiuni specifice despre ce trebuie să faci pentru a te pregăti. Acestea pot include evitarea anumitor medicamente, renunțarea la fumat și pregătirea pentru perioada de recuperare.

 • Procedura chirurgicală:

  Liftingul facial este efectuat sub anestezie generală sau sedare intravenoasă. Chirurgul va face incizii discrete în zona liniei părului și în jurul urechilor pentru a ascunde cicatricile. Pielea va fi ridicată, iar mușchii și țesuturile subiacente vor fi ajustate pentru a crea un aspect mai tânăr.

 • Recuperarea postoperatorie:

  După intervenție, vei avea nevoie de timp pentru a te recupera. Este posibil să ai umflături și vânătăi, dar acestea vor dispărea în câteva săptămâni. Chirurgul îți va oferi instrucțiuni detaliate despre cum să îngrijești zona operată și când să revii pentru controale.

Liftingul facial poate fi o soluție eficientă pentru a combate semnele îmbătrânirii și pentru a-ți redobândi încrederea în sine. Este important să te informezi bine și să discuți cu un specialist înainte de a lua o decizie. Dacă semnele îmbătrânirii te deranjează și alte tratamente nu au dat rezultate, liftingul facial ar putea fi o opțiune potrivită pentru tine. Asigură-te că alegi un chirurg plastician experimentat și că ești într-o stare bună de sănătate pentru a obține cele mai bune rezultate.

Înainte de a alege cabinetul cu care să lucrezi, citește recenziile lăsate de alți pacienti și verifică rezultatele. Un cabinet de încredere va posta imagini cu rezultatele în urma operațiilor și astfel vei putea să îți dai seama dacă selecția corespunde cu adevărat dorințelor tale.

Citeste mai multe

Stiri locale