Cum alegi corect farfuriile decorative?

Share

Alegerea corectă a farfuriilor decorative poate aduce o notă de eleganță și personalitate în decorul casei dvs. Aceste piese nu sunt doar utilitare, ci și elemente de design interior care pot transforma aspectul unei mese sau al unui spațiu.

 1. Stabiliți scopul:

Primul pas în alegerea farfuriilor decorative este să vă stabiliți scopul. Ce intenționați să faceți cu ele? Pot fi folosite pentru a decora o masă festivă, pentru a adăuga un accent vizual în decor sau pentru a servi ca elemente de colecție? Stabilirea scopului vă va ajuta să selectați farfurii care se potrivesc cel mai bine nevoilor dvs.

 1. Stilul și tema:

Gândiți-vă la stilul și tema generală a decorului dvs. interior. Dacă aveți un decor rustic, farfurii cu motive rustice sau din ceramică ar putea fi potrivite. Pentru un interior modern, farfurii cu linii curate și forme geometrice pot să funcționeze mai bine. De asemenea, puteți alege farfurii decorative cu teme specifice, precum natura, animalele sau arta abstractă, care să se potrivească cu stilul dvs. general. Dacă alegi corect, poți obține transport gratuit la cumpărături de peste 500 de Ron.

 1. Culoare și textură:

Culorile și textura farfuriilor decorative joacă un rol crucial în alegere. Acestea trebuie să se potrivească cu paleta generală de culori din cameră sau să aducă un element de contrast interesant. De asemenea, puteți alege farfurii cu finisaje speciale, cum ar fi sidefate, mate sau texturate pentru a adăuga profunzime și caracter vizual.

 1. Dimensiune și formă:

Dimensiunea și forma farfuriilor decorative sunt, de asemenea, factori de luat în considerare. Dacă le utilizați pentru a decora o masă, asigurați-vă că sunt în măsură să completeze farfuriile de servit. De asemenea, puteți combina farfurii de dimensiuni și forme diferite pentru a crea un aspect eclectic și interesant.

 1. Materiale:

Farfuriile decorative pot fi realizate dintr-o varietate de materiale, inclusiv ceramică, sticlă, porțelan, lemn și altele. Alegerea materialelor depinde de gusturile dvs. personale și de stilul general al decorului. Materialele naturale pot adăuga un aspect rustic și cald, în timp ce cele lucioase pot crea un efect mai sofisticat.

 1. Bucurați-vă de diversitate:

Nu ezitați să colecționați farfurii decorative din diferite locuri și perioade de timp. Combinarea farfuriilor vechi și noi poate adăuga un farmec special decorului dvs. În plus, această diversitate poate spune o poveste și poate reflecta personalitatea dvs.

 1. Întreținere și durabilitate:

Nu uitați să luați în considerare întreținerea și durabilitatea farfuriilor decorative. Unele materiale pot necesita o îngrijire mai atentă sau pot fi mai fragile decât altele. Asigurați-vă că sunteți pregătit să aveți grijă de ele și să le mențineți în stare bună.

 1. Buget:

În cele din urmă, stabiliți un buget pentru achiziționarea farfuriilor decorative. Ele pot varia foarte mult în preț, în funcție de material, design și producător. Cu toate acestea, puteți găsi opțiuni accesibile și cu stil, dacă căutați cu atenție.

Alegerea farfuriilor decorative potrivite pentru casa dvs. implică o combinație între stilul personal, tematica decorului, materialele preferate și bugetul disponibil. Cu aceste sfaturi în minte, veți putea alege farfurii decorative care să aducă o notă de eleganță și originalitate în spațiul dvs. și să vă bucurați de frumusețea lor timp de mulți ani.

 Idei de decorare a meselor

Decorarea meselor poate adăuga o notă de eleganță, confort și stil la orice ocazie, fie că este vorba de o cină în familie, o petrecere sau un eveniment special. Ideile de decorare a meselor variază în funcție de tema evenimentului și de preferințele personale.

 1. Culori și teme tematice:

Una dintre cele mai simple și eficiente modalități de decorare a meselor este de a alege o paletă de culori și o temă tematică care să se potrivească cu evenimentul sau cu sezonul. De exemplu, puteți opta pentru o temă nautică cu culori albastre și accesorii legate de marină pentru o petrecere la malul mării sau puteți alege culori pastelate și decorațiuni florale pentru o cină elegantă de primăvară.

 1. Centrepiece-uri spectaculoase:

Un centrepiece bine ales poate deveni punctul de atracție al mesei. Puteți utiliza flori proaspete sau artificiale, lumânări, vaze cu pietre decorative sau chiar aranjamente de fructe sau legume pentru a crea centrepiece-uri spectaculoase. Alegeți dimensiunea și forma centrepiece-ului în funcție de dimensiunea mesei și de atmosfera pe care doriți să o creați.

 1. Veselă și servetele de masă:

Vesela și servetelele de masă pot adăuga un plus de eleganță mesei. Puteți alege farfurii, pahare și tacâmuri care să se potrivească cu tema sau culoarea aleasă pentru eveniment. Servetelele de masă pot fi pliate în diferite forme decorative sau pot fi legate cu panglici colorate pentru un aspect mai rafinat.

 1. Textile de masă:

Folosirea textilelor de masă, cum ar fi măsuțele, draperiile sau husele de scaun, poate transforma instantaneu aspectul unei mese. Puteți opta pentru textile cu modele sau culori care se potrivesc cu tema evenimentului sau puteți alege textile simple și elegante pentru a crea un aspect clasic și sofisticat.

 1. Lumânări și iluminare ambientală:

Iluminarea joacă un rol important în crearea unei atmosfere plăcute la masă. Lumânările pot adăuga un farmec romantic sau relaxant. Puteți folosi lumânări în suporturi elegante sau lămpi cu lumini calde pentru a crea un iluminat ambiental plăcut.

 1. Accesorii tematice:

Adăugarea de accesorii tematice pe masă poate aduce un plus de personalitate și amuzament la eveniment. De exemplu, pentru o petrecere cu tema anilor ’80, puteți utiliza accesorii retro precum discuri de vinil sau brățări cu șireturi ca suport pentru servetele.

 1. Mix and match:

Nu ezitați să mixați și să asortați diferite elemente de decor pentru a crea un aspect unic. De exemplu, puteți combina farfurii de diferite forme și culori sau puteți utiliza scaune cu designuri variate pentru a adăuga un element de eclecticism și originalitate.

 1. Personalizare:

Personalizarea mesei cu nume sau inițiale ale invitaților poate adăuga un plus de atenție și considerație. Puteți utiliza carduri de masă personalizate sau potcoave cu numele invitaților pentru a le oferi o experiență specială.

 1. Elemente naturale:

Utilizarea elementelor naturale, cum ar fi frunzele, pietrele sau lemnul, poate aduce un sentiment de autenticitate și căldură la masă. Puteți utiliza aceste elemente ca accesorii sau chiar ca suporturi pentru farfurii.

Decorarea meselor poate fi o modalitate distractivă și creativă de a adăuga un plus de frumusețe și personalitate oricărui eveniment sau cină specială. Cu aceste idei de decorare a meselor, puteți crea atmosfere unice și memorabile pentru dvs. și pentru invitații dvs. Bucurați-vă de procesul de alegere a decorurilor și experimentați cu diferite stiluri și elemente pentru a obține rezultate spectaculoase.

Citeste mai multe

Stiri locale