Cât de mult contează izolatia locuintei tale?

Share

Există numeroase avantaje atunci când vine vorba despre izolarea locuinței. Este o decizie care trebuie însă cântărită bine, deoarece în unele cazuri implică și costuri destul de ridicate. Pentru a înțelege mai bine dacă este sau nu nevoie de așa ceva, te invităm să tragi chiar tu o concluzie, nu însă înainte de a citi rândurile de mai jos.

Avantaje demne de luat în seamă

Cu siguranță ești conștient de majoritatea avantDescoperă secretele unei izolații eficiente a locuinței. Sfaturi, tendințe și soluții economice pentru un cămin mai confortabil.ajelor pe care le ai dacă procedezi așa, în special cele legate de confort și economiile pe care le faci cu energia electrică și, implicit, plata facturilor. Asta nu înseamnă însă că sunt singurele.

Eficiență energetică

Primul avantaj important pe care îl ai în urma izolării locuinței tale se referă la eficiența energetică. O izolare a casei efectuată în mod profesionist reduce semnificativ pierderile de căldură pe perioada sezonului rece și păstrează ceva mai multă răcoarea în timpul verii, când temperaturile devin de multe ori greu de suportat.

Eficiența energetică a locuinței este cea care contribuie la o factură mult mai mică de plătit pentru tine, ceea ce poate face ca bugetul familiei tale să nu mai fie atât de afectat și poate chiar să reusești să economisești bani frumoși.

Ai grijă de mediul înconjurător

După cum știi probabil, resursele planetei sunt limitate. Prin urmare să ai grijă de mediul înconjurător nu ar trebui să fie ceva ieșit din comun, ci mai degrabă o normalitate de care să fim cu toții responsabili.

Prin reducerea consumului de energie de care ai parte atunci când optezi pentru izolarea locuinței, se reduce mult și amprenta de carbon a acesteia. Ce înseamnă asta? Că în felul tău ai contribuit la protejarea resurselor naturale și la combaterea schimbărilor climatice.

Eviți unele probleme de sănătate

Dacă tu sau unul dintre membri familiei răcesc des, se confruntă cu alergii și alte afecțiuni respiratorii, este posibil ca acestea să fie mult reduse în intensitate, dacă nu chiar eliminate complet prin decizia simplă de a-ți izola locuința.

Este nevoie de o izolare eficientă pentru a preveni umiditatea în exces, dar și apariția mucegaiului. Evident, în acest caz, și aerul din interior va fi mult mai curat, ceea ce înseamnă că ai reușit să îți protejezi familia de riscul de a se confrunta cu unele alergii sau afecțiuni respiratorii asociate de obicei cu locuințele pline de umează și mucegai.

Care sunt cele mai bune materiale pentru izolarea locuinței

Te-ai convins că este nevoie de izolarea locuinței, așa că acum ai început să citești mai mult pentru a analiza care sunt cele mai bune materiale pentru această operațiune și care se pretează cel mai bine pentru a fi folosite în cazul vostru.

După cum probabil ai observat deja, pe piață există mai multe tipuri de materiale folosite pentru izolarea locuinței, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. Alegerea ta ar trebui să țină cont și de anumite nevoi specifice ale casei, bugetul disponibil și chiar condițiile meteorologice din zonă. Dar hai să explorăm puțin, împreună, cele mai eficiente materiale pentru izolarea locuinței, cu avantajele și dezavantajele fiecăruia.

Izolație din vată minerală (sticlă sau rocă)

Acest tip de izolație are avantajul că oferă locuinței la care este folosit o bună rezistență la foc și are proprietăți de izolare fonică, nu doar termică. Avem de a face cu un material versatil și care se pretează să fie folosit atât în perete, cât și pardoseală sau tavan.

Dacă ar fi să vorbim despre dezavantaje, cel mai mare dintre toate ar fi costul destul de mare, ceea ce înseamnă că bugetul tău ar putea fi insuficient pentru acest tip de izolație a casei.

Polistiren expandat și polistiren extrudat

Sunt printre cele mai populare alegeri în rândul celor care vor să își izoleze termic locuința. Și este și normal să fie așa din moment ce ambele tipuri de polistiren sunt foarte versatile, asigură o bună izolație și nici nu te costă prea mult. Dacă te întrebi care este diferența dintre cele două, tot de la noi o afli.

Polistirenul expandat este mult mai poros și mai ușor, în timp ce polistirenul extrudat se remarcă printr-o densitate mai mare, oferind o rezistență mecanică sporită. Eventual, cere și recomandarea firmei cu care intenționezi să colaborezi pentru izolația casei, pentru a vedea care este și părerea lor, ce tip de polistiren s-ar potrivi mai bine strict în cazul tău.

Spumă poliuretanică

Și de această dată avem de a face cu un material izolator excelent, în special datorită capacitații sale de a umple spațiile mici și de a oferi o izolație etanșă la aer. Spuma poliuretanică poate fi folosită în diferite forme, inclusiv sub formă de spumă pulverizată.

Izolație din vată de sticlă sau vată de bazalt

Ții minte ce am spus mai sus la vata minerală? Cam la fel stau lucrurile și în ceea ce privește izolația din vată minerală, care îți aduce un plus de confort din punct de vedere termic, dar și rezistență ridicată la foc și umiditate în exces.

Celuloză

Obținută doar din materiale reciclabile precum ziarele și cartoanele, izolația din celuloză are avantajul că este 100% ecologică. De asemenea, se remarcă și prin buna izolare termică și se folosește în special la izolarea pereților, în poduri și mansarde.

Vopsea termoizolantă

Acest tipo de vopsea se remarcă prin faptul că în compoziția ei intră acele particule care reflectă radiațiile solare și ajută la menținerea unei temperaturi optime în interior.

Apelează mereu la specialiști

Chiar dacă ai impresia că te poți descurca și singur, renunță la acest gând. Apelează mereu la ajutorul specialiștilor dacă vrei o lucrare de calitate, și care să nu te facă să cheltuiești mai mulți bani după, cu întreținerea și reparația ei frecventă.

Autorii nakedpr
Autorii nakedprhttps://www.nakedpr.ro
Autorii NakedPR.ro: Voci Unice în Jurnalism și Povești Captivante

Citeste mai multe

Stiri locale