Cele mai interesante obiceiuri ale englezilor

Share

Cultura engleză este plină de tradiții și obiceiuri care reflectă istoria bogată și diversitatea acestei țări fascinante. De la ceremoniile regale și festivalurile populare la obiceiurile zilnice și eticheta socială, englezii au o serie de practici și ritualuri care îi definesc ca popor.

  1. Ceaiul englezesc:

Una dintre cele mai iconice tradiții englezești este ceaiul, care este considerat o parte integrantă a culturii și societății britanice. Englezii sunt cunoscuți pentru a consuma ceai în orice moment al zilei, însă „ora ceaiului” (afternoon tea) este un ritual special, care include ceaiul servit alături de prăjituri, biscuiți și sandvișuri. Ceaiul este privit nu doar ca o băutură, ci și ca o ocazie de socializare și relaxare, iar acest obicei este încă foarte îndrăgit în rândul englezilor. Cu serviciile de  transport persoane Romania Anglia poți trimite și colete.

  1. Eticheta socială:

Englezii sunt cunoscuți pentru a acorda o mare importanță etichetei sociale și comportamentului adecvat în diferite situații. Respectul pentru ceilalți și politețea sunt valori fundamentale în cultura engleză, iar bunele maniere și politetea sunt încurajate în toate aspectele vieții sociale și profesionale. De la sărutul mâinii și strângerea de mână la adresarea cu „doamnă” și „domnule”, eticheta socială este o parte importantă a interacțiunilor cotidiene în Anglia.

  1. Obsesia pentru vreme:

Englezii sunt cunoscuți pentru a fi obsedați de vreme și pentru a discuta frecvent despre aceasta în conversațiile lor zilnice. Este obișnuit să auzi englezi comentând despre cum „plouă mereu” sau cum „soarele își face apariția rar”, iar vremea este deseori un subiect de conversație deschis în întâlnirile sociale. Această obsesie pentru vreme poate părea ciudată pentru cei din afara Angliei, însă reflectă importanța pe care o acordă englezii stării meteorologice în planificarea activităților lor.

  1. Gardurile vii și grădinile frumoase:

Un alt obicei tipic al englezilor este dragostea lor pentru grădinile frumoase și pentru îngrijirea peisajelor verzi. Multe case englezești sunt înconjurate de garduri vii și grădini frumos amenajate, care sunt întreținute cu grijă și pasiune. Grădinile englezești sunt adesea asociate cu flori colorate, plante aromatice și paturi de flori elaborate, care oferă o oază de frumusețe și liniște în mijlocul orașului.

  1. Tradițiile regale:

Anglia are o lungă și bogată tradiție regală, iar ceremoniile și ritualurile asociate cu monarhia britanică sunt adesea respectate și sărbătorite de englezi. Evenimente precum căsătoria regală, jubileul monarhiei și ziua de naștere a reginei sunt prilejuri de mare importanță și sunt marcate cu parade, procesiuni și evenimente publice. Englezii sunt mândri de monarhia lor și de tradițiile sale și își exprimă adesea loialitatea și respectul față de familiei regale.

  1. Cultura pub-urilor:

Pub-urile englezești sunt o parte importantă a vieții sociale și culturale în Anglia și reprezintă un alt obicei distinctiv al englezilor. Aceste localuri tradiționale sunt adesea centrul comunității locale și oferă un loc de întâlnire și socializare pentru oameni de toate vârstele. Englezii apreciază atmosfera relaxată și prietenoasă a pub-urilor și se bucură de o bere sau un pahar de cidru alături de prieteni și familie.

  1. Fair play-ul în sport:

Fair play-ul și spiritul sportiv sunt valori fundamentale în cultura engleză și sunt încurajate și respectate în toate aspectele sportului. Englezii sunt cunoscuți pentru a fi suporteri pasionați și loiali ai echipelor lor sportive, însă respectul față de adversari și fair play-ul sunt întotdeauna prioritare. Acest obicei de a juca sportul cu onoare și integritate este un aspect important al identității sportive englezești.

Obiceiurile englezilor sunt variate și fascinante, reflectând istoria, cultura și tradițiile acestei țări unice. De la ceremoniile regale și ritualurile de ceai până la eticheta socială și dragostea pentru grădini frumoase, obiceiurile englezilor oferă o privire captivantă în mentalitatea și identitatea acestui popor.

Citeste mai multe

Stiri locale